Misiune: Revelion, țintă: platoul de sarmale


A devenit un obicei pe la noi, prin România, ca pentru fiecare sărbătoare iernatică să mergem la munte.  Nici nu e de mirare. având în vedere că schimbările climaterice ne cam omoară ideea de sărbătoare.

Un revelion fără zăpadă nu este, cel puțin pentru mulți dintre noi, lipsit de savoare. Bine, în general vorbind, sărbătorile de iarnă uscate sunt fără sare, piper. Cristalele de gheață așezate matematic sunt declicul care ne forțează, de cele mai multe ori, să ne adunăm în jurul focului, cu o cană de ceva cald în mână și să povestim.

În orice caz, prin prisma aceste rațiuni, mulți preferă să nu-și asume riscul de a avea un crăciun sau un revelion gri, prin care bate gerul năprasnic. În plus, vorbim și de aproape 2 săptămâni libere. Așadar, luăm calea muntelui, Predeal, Poiana Brașov, Bușteni, Sinaia și cam orice stațiune în imediata apropiere a unei pârtii de schi.

Însă. situația poate genera destul de multă agitație, mai ales că în ultima vreme planificarea sărbătorilor de iarnă trebuie să înceapă de cu vara. Cel mai des, în luna octombrie-noiembrie deja camerele sun rezervate și căutarea pe Google a unei cabane, într-o locație, pentru un anumit eveniment și an, precum „ Revelion 2017 Brasov ” poate să îți lase un gust destul de amar.
„Toate camerele sunt rezervate” sau să găsești oferte cu mult peste bugetul pe care ai vrut să-l aloci inițial.

Cu precădere, dacă vorbim despre hoteluri de 3-5 stele, cabane pitorești în vârf de munte și alte asemenea. Ori, mai există cazul în care ne lovim de supraaglomerație. Poți prinde camera ideală, în zona dorită, dar să te trezești într-o sală de mese supra-plină. Ups.

Poate nu pare mult, însă când te bați pe sarmale cu încă 40 de necunoscuți, poți spune împăcat că spiritul sărbătorii și-a pus picioarele în spinare și a fugit, cel mai probabil, în Laponia. Liniște, pace, reni, turtă dulce și, mai important, puțină solitudine.

Probabil cea mai mare dificultate în găsirea unei oferte de sărbători este strict legată de numărul de oameni pe care o să fii nevoit să-i suporți la recepție, în sala de mese sau pe pârtie. Așadar, nici nu ieși bine dintre valuri că începi să ataci strategic motoarele de căutare, ofertele hotelurilor și să compari prețuri, oferte și locații, asemenea unui strateg pe câmpul de luptă.

Primul pas în câștigarea războiului este să te orientezi către hotelurile cu un număr de camere limitat, ori cele uitate și de proprietari într-o pădure, pe munte. Totuși, dacă nu ești amator  de senzații tari, troiene de zăpadă, un urs care nu a intrat la hibernare, o posibilă lipsă de curent, imposibilitatea aprovizionării și altele acestul gen, cel mai probabil te vei opri la hoteluri cu oferte bune și puține camere.

Un astfel de hotel, ar fi Hotel Belfort Brașov. Recunoscut odată pentru poziția inedită, fix la baza Tâmpei, cu priveliști panoramice citadine și naturale. Al doilea lucru îmbietor pentru cei care vor o vacanță de sărbători relaxantă, ar fi cele 3 săli special dedicate evenimentelor. Al treilea (și poate cel mai important lucru de punctat pe listă) este numărul limitat de locuri, doar 40 de camere.
Și lista se poate lungi, de la programul de activități care intră în serviciile hoteliere, la curățenie și serviciu de întreținere. Până la urma urmei, nu trebuie să-ți faci griji de sosul mâncărurilor care tind să ajungă fix pe cămașa ta albă. Spre bucuria noastră, au serviciu de curățătorie.

Însă cred că cel mai bine ar fi să verificați singuri site-ul. În definitiv, un revelion într-un sky bar cu priveliște 180 de grade spre munte și oraș, nu este cireașa de pe tort a fiecăruia dintre noi. Nu?

Comments

Popular Posts